LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Sunday, August 7, 2011

Timbangan Minggu Kedua

Hari ini dah masuk timbangan kedua. Sepanjang minggu lepas berjaya kawal makan. Berbuka kat rumah mak di puchong memang banyak cabarannya sebab mak berniaga di bulan Ramadhan, tapi berjaya jugaklah mengawal nafsu makan ni cuma ahad menu memang je agak berat jugak sebab sambut besday mak ngan wawakan, jadi hidangan memang heavy dan meriah jugaklah..:P

Jadi berat lin pada minggu kedua ini adalah 72.4kg, ada penurunan sebanyak 2.6kg berbanding dengan minggu lepas.


Rumusan:

Minggu lepas lin memang kawal makan dan mula bersenam pada hari rabu sampailah jumaat. Sabtu Ahad rileks je tak bersenampun, cuma tolong mak buat kerja rumah je, keluar jugaklah peluh.

Target lin untuk turun sekurang2nya 2kg dalam masa seminggu nampaknya tercapai, Alhamdulillah. Jadi strategi untuk minggu ini pulak adalah tingkatkan lagi tempoh bersenam, kalau sebelum ni lin lari atas treadmill 15 minit sahaja tapi mulai dari hari ini lin akan tambah 30 minit. Semoga berjaya juga buat kawan-kawan PERS...:D

11 comments:

< Dieter Sue > said...

as salam :)

wah byk gak turun tu..tahniah.

re: erkk iklan yg mana? saya buka kt pc saya ok jer.. kwn sebelah pun dia kata clear je buka blog diet tu..hehe

< Dieter Sue > said...

oo lega saya..hihihi selamat berkenalan...

Ummi M.I.M said...

waaaahhh... banyak tu turun...
okeh.. keep up the good work.. hehehe

azrin_zelina said...

sue : hihihi,kesilapan teknikal....okey selamat berkenalan juga

Ummi M.I.M : Alhamdulillah berkat bersenam di bulan puasa:D

N a d i a said...

Wow wow!


TAHNIAH!!


Saya kena usha balik menu berbuka Lin nih.. =)

azrin_zelina said...

Nadia : menu biasa je, dia turun byk mungkin sebab bersenam kot.

N a d i a said...

Lin,

Ohh.. saya menu heaven! Dan tidak bersenam pulak tu! sobs sobs.. maka, harus ubah strategi minggu ni.


Good luck and keep it up! (^_^)

Mia-Ina said...

pergh mengkagumkan daku...byk nya turun

azrin_zelina said...

Nad: Good luck! :D

Mia: Alhamdulillah,bln pose senang turun takut nanti dah raya tak dpt kawal...hehehe

aullea said...

tahniah lin! byk turun tuu

azrin_zelina said...

TQ aullea...good luck untuk kamu juga ye