LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Monday, September 5, 2011

PERS - Timbangan Syawal

Sorry nadia sebab lambab update berat terkini, hari ni baru ada keyakinan untuk naik penimbang, akibat terlampau banyak makan rendang dan ketupat...

dan seperti yang dijangkakan, berat memang naik musim syawal ni....tu memang susah nak kontrol..nak2 dah duduk jauh dari mak tu yang makan banyak rendang air tangan mak....hehehe

dengan ini diumumkan kenaikan berat pada minggu pertama syawal sebanyak 1.1kg......jadi berat saya yang terkini adalah.....69.0kg....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Mula hari ini, saya telah mula berdiet...makan 5x sehari tapi dalam jumlah yang sedikit...sarapan makan cornflakes + susu, pukul 10 mkn buah, tengahari akan ambil nasi 1/2 + lauk yang tidak berminyak + sayur yang banyak, petang makan biskut oatmeal dan malam pulak hanya makan biskut je 3 keping.

Saya memang tak boleh tinggalkan kabohidrat terutamanya nasi, sebab aku perlukan tenaga untuk bersenam di setiap petang.

Semalampun dah start joging balik, setiap hari aku peruntukan sejam untuk bersenam....saya berharap sangat semoga usaha ini akan menampakkan hasil yang membanggakan untuk diri sendiri.

6 comments:

aullea said...

tahniah.. sikitnye naik berat

Mia-Ina said...

mmg benar azrin..mia pun x leh tinggalkan nasi/roti..nasi wjb amik 1/2 plate dlm sehari..tp xpe..kte workout kan?xpe.xpe teruskan berjuang..mia yakin azrin boleh

azrin_zelina said...

aullea : naik sikitpun risau...:D

mia: thanks ye, saya mgg kena berusaha untuk kurus,benarnya target pertama nak kurus sbb nk pregnant...

Gettin'newConchita said...

niat yg baik, mmg mudah tercapai...
semoga tercapai misi, keep on truckin ;)

azrin_zelina said...

con: thanks ye

N a d i a said...

waduh waduh.


naik 1.1kg adalah pasti boleh hilangkan semula pada minggu ni.


semua orang naik sikit jer banding dengan saya. sobs..


apa pun, good luck tuk timbangan akan datang eh. =)